Tuesday, August 23, 2016

Szerző: Medgyesi Tímea

 

Ha imádod a tetőtől-talpig nyári szezonjukat élő lédús, gyümölcsös parfümöket, most mutatunk párat.

 

Island Fantasy (Britney Spears)

 a-nyar-parfumslagerei-dinnyes-parfumok

Az énekesnő parfümjében a dinnye a fejjegyben jelenik meg a narancs, és pirosbogyós gyümölcsök mellett. A szívjegyben az illat frisseségét a jázmin ibolya és a frézia adják, leszáradáskor pedig a pézsma és a cukorrúd teszi pikánssá a kompozíciót. Ízig-vérig nyári illat!

 

Juicy Couture (Juicy Couture)

a-nyar-parfumslagerei-dinnyes-parfumok 

A divatház parfümjében a dinnye szintén a fejjegyben trónol, azonban itt már igazi gyümölcskoktél veszi körbe:  maracuja, mandarin és zöldalma. Emellé került lágyításnak jácint, körömvirág és zöld levelek. A szívjegyet a virágok uralják: tubarózsa, liliom és rózsa illatozik bennük. A leszáradás igazi gourmand mennyország: pacsuli, karamell, vanília és creme brulee csatlakozik az akkordokhoz.

 

Born in Paradise (Escada)

 a-nyar-parfumslagerei-dinnyes-parfumok

A nyár igazi királynői az Escada illatai, amelyek mindig a tengerpartra és egy elfogyasztott, isteni finom hűsítő koktélra emlékeztetnek – ez alól a Born in Paradise sem kivétel, ami nem használ virágos jegyeket, csakis gyümölcsökkel operál: a fejjegyben zöldalma és guava lakozik a görögdinnye mellett, amihez a szívjegyben csatlakozik az ananász és a kókusz. A parfüm csipetnyi pikánsságát a szantálfa és a pézsma adja meg.

 

Shine Blue (Heidi Klum)

 a-nyar-parfumslagerei-dinnyes-parfumok

A szupermodell parfümjében görögdinnyével, gyöngyvirággal és lime-mal indít, a tengerparti hatást pedig a szívjegyben fellelhető vizes jegyek, frangipani és rózsa adják. Leszáradáskor csatlakozik még az akkordokhoz a szantálfa, a cédrus és a pézsma is.

 

Források:

http://www.fragrantica.com

http://www.pixabay.com


Megtekintések száma: 8495


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet