Sunday, December 18, 2016

Az emberek kategorizálják a dolgokat és szeretik ezt tenni. Ha válogatni, cimkézni, szervezni kell az egész házban, azt bizony szeretjük csinálni ...

De, az embereket is szeretjük kategorizálni, jóra, rosszra, és ennek az egyik módja, nos, egy kicsit ….

Az emberek évezredek óta figyelik a személyiségünket alkotó vonásokat, néha olyan módszerekre támaszkodva, amelyek távol állnak az érintett személytől.

A hagyományos nyugati asztrológia, a görögtől a rómaiig a születési időnk csillagképi konstellációját használja fel, arra, hogy meghatározza egyéni vonásainkat.

A kínaiak az állatok által kölcsönzött vonásokat ruházzák az emberekre, attól függően, hogy milyen állatjel évében születtek. Az ősi kelták a fák virágzását vizsgálták, ha született valaki.

Más rendszerek a születési dátum adatait, az ősi maják pedig több ezer évvel ezelőtt egy, saját állatövi rendszert dolgoztak ki Mexikóban.

Mindezt figyelembe véve, úgy tűnik, hogy személyiségünk meghatározására, már az ókor olyan hagyományokat teremtett, amely egyik generációról a másikra öröklődik.

De, ez nem mindig van így. Tény, hogy az emberek, az 1970-es évek végén létrehoztak egy új személyiség meghatározó rendszert.

Egy japán férfi, Masahiko Nomi népszerűsített egy olyan rendszert, ahol a vércsoport alapján határozzák meg egy ember személyiségére, temperamentumára, az ideális karrierjére, és a többi emberhez való viszonyára vonatkozó adatokat (bár, magát a rendszert 1927-ben Takeji Furukawa fejlesztette ki).

A tudományos közösség annyira értékeli ezt is, mint az asztrológiát, (ami azt jelenti, hogy semmire), ugyanakkor, rendkívül népszerű Japánban, és továbbra is nagy befolyással van a mindennapi életre, különösen randizás előtt.

Sőt, annyira népszerű a japánok körében, hogy sok japán meglepődik, ha megtudja, hogy egy nem japán nem tudja a saját vércsoportját. A személyiség vércsoport alapján történő meghatározása Koreában is népszerű.

Amennyiben ismeri a saját vércsoportját, akkor az alábbiakban leellenőrízheti, hogy Ön milyen típusú ember.

Egyezik az Ön személyiségével? Úgy véli, hogy ez az egész ostobaság, vagy talán biológiai módon, valahogy mégiscsak hat a személyiség meghatározására? Tudassa velünk, hogy mit gondol!

Mit árul el az Önről a vércsoportja?

Az ötlet, hogy a vércsoport befolyásolja a személyiségünket, a tókiói Takeji Furukawa professzortól ered, az 1920-as évek végéből.

Az ötlete feledésbe merült, majd az 1970-es években, Mashiko Nomi, újságíró, számtalan könyvet írt a témában, amelyek egyre népszerűbbek lettek.

Eszerint, a rendszer szerint, a négy vércsoporthoz (A, B, AB és O) társítják személyiségünk bizonyos vonásait.

A vércsoport pozitív, vagy negatív jelzését nem veszi figyelembe a rendszer, így mindkét „A „ vércsoportot csak „A”-ként jelöli.

Olvassa tovább, és nézze meg, hogy a vércsoportja szerint Ön milyen személyiség!

„A” vércsoport

Az „A” vércsoporthoz tartozókról úgy tartják, hogy komolyak, felelősségteljesek, érzékenyek és türelmesek.

Gondosak, módszeresek és szeretik a holmijukat rendben és tisztán tartani.

Baleset esetén ők azok, akik nyugodtak és koncentráltak maradnak.

Azt mondják róluk, hogy keményen dolgoznak, biztonságosan vezetnek, de néha előfordul, hogy konfliktust okoznak.

„B” vércsoport

A „B” vércsoportú emberek erős akaratúak, „cselekvő” típusúak, akik szeretik a saját útjukat járni, még akkor is, ha ez a szabályok felrúgásával jár, vagy másokon kell átgázolni.

A saját útjukat járva alkalmazkodó és rugalmas gondolkodást alakítanak ki, valamint, nagyon nyíltak és egyszerűek.

A „B” vércsoportúaknak szükségük van arra, hogy sokan legyenek körülöttük és szeressék őket. Könnyen elmagányosodnak, és nem szeretnek magukban lenni.

Hamar szerelembe esnek, de nem esnek kétségbe, ha nem működnek a dolgok.

„AB” vércsoport

Az „AB” vércsoporttal rendelkezők álmodozók, de nem csak álmodozók. Meg is akarják valósítani az álmaikat, bármi legyen is az.

Nem vágynak hírnévre, pénzre, vagy sikerre, csak arra, hogy elérjék céljaikat.

Könyvmolyok, szeretnek tanulni és tovább fejlődni. Az érdeklődési körük változatos és kreatívak.

Ugyanakkor gyorsan megsértődnak, és nagy szükségük van saját, személyes térre és önmagukra fordított időre.

A „0”-ás vércsoport

A nullás vércsoportúak is cél-orientáltak, de az ő céljaik sokkal inkább az anyagi világban gyökerezik, mint az „AB” vércsoportú embereké.

De, amíg igyekezenek megkeresni a pénzt és a nyereséget, nem mohók és stratégiailag közelítik meg a dolgokat.

Jó vezetők is, és másokkal is foglalkoznak, ami természetes számukra, Nem foglalkoznak kis dolgokkal, csak nagyokra fókuszálnak.

Japan Today

Mit gondol erről a személyiség meghatározó módszerről?

Úgy gondolja, hogy ez csak blabla, vagy van ebben valami biológiai lehetőség, hogy a vérünk meghatározza, hogy pilyen típusú emberek vagyunk?

Tudassa velünk véleményét és ossza meg ezt a cikket barátaival!

érdekes érdekesség tudomány


Megtekintések száma: 232202


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet