2019 November 13

Nem csak bort lehet forralni!


Mivel maga az almabor elég édes alapjáraton, így nem igazán kell cukrot hozzáadni, inkább fűszerezzük meg egy kis kardamommal,babérlevéllel és csillagánizzsal a klasszikus ízek megspékeléséért.

Hozzávalók:

2 rúd fahéj

10 db szegfűszeg

8 kardamom hüvely

2 Babérlevél

2 liter almabor (cider)

Elkészítés:

Rakd bele a fűszereket egy textil tasakba, és kösd össze egy zsineggel. Öntsd át az almabort egy nagy edénybe, majd adjuk hozzá a fűszeres tasakot és forraljuk fel. Ezután vegyük le a hőt, és addig főzzük, amíg illatos nem lesz, körülbelül 20–30 percig.

recept őszi receptek november cider forralt


Megtekintések száma: 3482


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet