Monday, December 18, 2017

Semmi sem jelzi jobban, hogy az ünnepek a küszöb előtt állnak, mint egy krémes, édes, borsmentás koktél, cukros kalapkával, igazam van? Hadd mondjam el, hogy semmi sem lesz olyan barát-csábító, hogy vágja meg a fát és nézze meg a Karácsonyi Vakációt, mint ez a Borsmentás Fehér Orosz koktél, ez az ünnepi ital, ami borsmenta pálinkából, krémes kávé-likőrből és tejből készül.

Természetesen, nem kell az ünnepekig várni, ha kényeztetni akarja magát ezzel a finom desszert-itallal ezen a hétvégén.

Mit szeretek ebben az italban?

1.Ez egy vacsora utáni ital és desszert is egyben. Ha általában kihagyja a vacsora utáni italt egy desszert kedvéért, emiatt, a koktél miatt nem kell ezt tennie. Annyira dekadens, és édes, csak egy korty, és hajlandó vagyok fogadni, hogy egy szempillantás alatt a karácsonyi sütiket fogja keresni.

2.Csak egyre lesz szüksége. Nem mondom, hogy valamelyik nagybácsi nem fog még kérni, de valójában, ebből az italból egy is több, mint elég. Anyukám, történetesen velem volt, az egyik recept kisérletezős napon, és, egy pár variáció után egy kétszemélyes íz-tesztelő partit rendeztünk a konyhámban, - már amilyen egy ilyen kétszemélyes parti lehet. Ő is úgy gondolja, hogy az én munkám a legjobb a világon, ami igaz is.

3.Egészséges tejből készül. Egy ital, ami természetes, tápanyagban gazdag összetevőkből készül? Én biztosan iszom egyet.

4.A recept rendkívül egyszerű. Akár rázva, vagy keverve szereti, csak három összetevője van: tej, (ami talán már van is a hűtőjében), kávé-likőr és borsmenta pálinka. Nem zavaros, nem darabos. Csak öntse össze őket és hidegen tálalja.

5.Előre elkészíthető. Ez egy nagy adag, különösen, mivel ünnepi partira készülünk. Egyszerűen keverje össze egy nagy kancsóban, egy nappal a vendégek érkezése előtt és tárolja a hűtőben, amíg el nem érkezik a desszert ideje! Ha még fokozni akarja az izgalmat a vendégei körében, akkor a pohár peremére szórjon borsmentás-porcukrot, és így szervírozza a tálcán. Így duplázza meg az ünnepi dekorációt.

Kristály-pohárba, vagy martinis-pohárba öntse, mindkettő megfelel. Jéggel tálalja, vagy rázza fel egy kicsit, és máris fogyaszthatja. Bárhogyan is teszi, ne felejtse el a pohár szélét összetört borsmenta cukorral dísziteni. Nemcsak, hogy emeli az ital ízét, de az ünnepi érzést is növeli.

Egyszerű, édes és erős – ez a Borsmentás Fehér Orosz koktél tökéletes ital az ünnepi partikra. Persze, mértékkel fogyassza.

  • Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók:

  • 1,2 l csökkentett zsírtartalmú tej
  • 6 dcl kávé likőr
  • 4 dcl borsmenta pálinka
  • 1/2 db borsmenta cukorka, zúzott (a tálaláshoz)

Elékészítés

A lehűtött pohár peremét, a hüvelyk- és a mutatóujjunk segítségével bevizezzük. A zúzott borsmenta cukorkába nyomjuk, majd a poharat a hűtőbe, vagy a mélyhűtőbe tesszük. 

Az extra hideg koktélhoz keverjük össze a jégkockát, a tejet, a kávé likőrt és a borsmenta pálinkát egy koktél sékerben és tegyünk hozzá még jeget, ha szükséges. Vagylagosan öntsön még rá tejet, kávé likőrt és borsmenta pálinkát, és keverje jól össze.

konyha recept receptek édesség


Megtekintések száma: 26566


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet