2019 November 12

Garantáljuk az elégedettséget!


Ha megspékeljük egy kis almával és almaborral, akkor ez lesz az szósz, amit mindig elakarsz majd készíteni!

Hozzávalók:

0,5 kg Vörösáfonya (lehet fagyasztott is)

1 kisebb alma, meghámozva, feldarabolva

2,5 dl almabor

1 evőkanál barnacukor

1 evőkanál őrölt gyömbér

1 csipet kakukkfű

Elkészítés:

Egy közepes serpenyőben keverd össze a vörös áfonyát, almát, almabort, cukrot, gyömbért és kakukkfüvet.

Ezt forraljuk fel, majd vegyük le a lángot alacsony fokozatra és főzzük tovább, néha megkeverve, amíg az áfonya el nem kezd rotyogni. 20-25 percig kevergessük míg be nem sűrüsödik. A végén vegyük ki belőle a kakkufüvet, ugyanis csak az aromájára lesz szükségünk. Tálaljuk melegen vagy szobahőmérsékleten. 

Via Womansday

konyha recept őszi receptek gasztro szósz áfonya


Megtekintések száma: 6173


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet