2016. december 1., csütörtök

A hálaadási trakta után, mindenki egy kicsit kómás, csak hátradőlve ül a székében, összecsukott kézzel és kellemesen ejtőzik, teli pocakkal. Úgy tűnik, hogy több kaja már nem megy le a torkunkon, igaz?

Hát, nem igaz. Van egy desszert. Csak hozz ki egy édességet, vagy tejszínhabot, és már mindenki nyalja a szája szélét.

Az idei hálaadási desszertek még emlékezetesebbek voltak a tökéletes szezonális sajttortákkal, amelyek elég ízletesek voltak ahhoz, hogy még az édesszájúakat is kielégítse, de mégse terhelje meg a gyomrot.

A jó dolog a sajttortákban (amellett, hogy sajttorta J), hogy, van egy csomó dolog, amit hozzáadhatunk, ezáltal egy új, szezonális desszertet létrehozva.

Hálaadáshoz egy finom, krémes sajt torta, meleg, fűszeres sütőtök pitével a legjobb választás, ugyanakkor a sajttorta minden évszakban tökéletes választás.

Tekintse meg az alábbi videót és készítse el a falatka-méretű desszertet, még az ünnepek előtt.

Ugyanakkor, egy nagyszerű „ünnep-utáni-helyreállítódási-kezelés” is, egy finos csésze kávé, vagy tea mellett. Miután elkészítette az ünnepi étrendet, a terítési tervet, és az ünnepi menetrendet, nos, megérdemel, legalább egy szeletkét!

Mini sajttorta sütőtök pite

Sütési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 8 főre:

  • 1 csomag lágyított krémsajt
  • 1 tojás plusz 2 felvert tojás
  • 1/4 csésze cukor és 1/2 csésze cukor 1/2 tsp. vanilla
  • 1 csésze sűrített tej
  • 1/4 csésze konzerv sütőtök (vagy, szezon lévén normál sütőtök)
  • 1/4 tk. gyömbér
  • 1/4 tk. szerecsendió
  • 1/2 tk. vanília
  • 8 mini pite
  • tejszínhab és fahéj a tetejére

Elkészítés:

  • A sajtkrémet, 1 db tojást, a negyed csészényi cukrot, és a vaniliát keverjük össze simára. Tegyük 10 percre a hűtőbe.
  • Egy külön tálban, keverjük simára a sűrített tejet, a sütőtököt, a 2 db felvert tojást, a fél csésze cukrot, a szerecsendiót, a gyömbért, a fahéjt és a sót, majd ezt is tegyük 10 percre a hűtőbe.
  • A mini pitéket helyezzük tepsibe, vagy muffin formákba.
  • A sajttkrém keveréket a kis piték tetjére töltjük, félig.
  • A sütőtök-sajtkrémes keverékkel most fedjük be teljesen a piték tetejét.
  • 30 percig süssük, 200°C-on előmelegített sütőbet.
  • Amikor megsült, hűtsük le, a tetejét tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszitsük. Jó étvágyat kívánunk!

Kérjük, tekintse meg az alábbi videót és kövesse az utasításokat lépésről-lépésre, és ossza meg receptünket másokkal is!

konyha recept


Megtekintések száma: 7948


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet