2016. december 19., hétfő

A kandiscukorka (nyalóka) az ünnep fénypontja. A tört borsmenta íze hűvös is és meleg is egyszerre, tökéletes ízkavalkád egy téli estén!

És, ha mindezt csokoládéval és friss mentalevélkékkel párosítjuk? Na, ez már jól hangzik! Elképzelhető, hogy egy forró kakaót kavargat kandiscukorkával, de mi lenne, ha valami, újat, valami pompásabbat hoznánk össze?

A karácsonyi szezonban kényeztesse magát egy desszerttel, ami gazdag, ünnepi, szép és még könnyű elkészíteni is. Ennek az az oka, hogy a kandiscukorka tökéletes kiegészítője egy csomó receptnek.

Törjük össze, rágható darabkákra. Tegyük be egy zárható tasakba, majd egy konyhai klopfolóval, vagy sodrófával törjük össze, kis darabkákra a kandiscukrot (nyalókát).

Tekintse át az alábbi receptet, hogy hogyan készül ez a finom, téli desszert, majd tekintse meg a videót is az édesség elkészítése előtt.

És ossza meg receptünket azokkal, akik szeretik, ha az ünnepek forgatagában egy könnyű, finom édességgel lephetik meg szeretteiket!

Elkészítési idő: 1 óra

16 adag

Hozzávalók:

  • 1 tepsi brownie
  • 1 csésze csoki szirup vagy forró csoki öntet chocolate syrup or hot fudge sauce
  • 1/4 teáskanálnyi borsmenta esszencia
  • 2 csésze tejszín
  • 1/4 csésze porcukor
  • 3 evőkanál kukorica szirup
  • 1 csésze tört nyalóka (kandiscukor)

Elkészítési utasítás:

  • Süssön egy tepsi browniet, ügyeljen arra, hogy ne égjen oda
  • Faltkányi méretűre vágja fel, majd hagyja kihűlni
  • Közben a csokiszirupot és a borsmenta esszenciát keverje össze egy tálban
  • Egy másik tálban verje fel a tejszínt, a kukoricaszirupot a porcukorral, amíg sűrű, kemény lesz
  • Egy zárható tasakban klopfolóval, vagy sodrófával törje össze a nyalókát
  • Egy desszertes tálkába, vagy pohárba helyezze alulra a browniet, majd jön a tejszínhab, a csoki szirup és a tört nyalóka
  • Ha szükséges, tegyen még rá tört nyalókát és tálalja

Lépésről, lépésre tekintse meg a videó utasításait, és kérjük, ossza meg barátaival és ismerőseivel a receptünket!

konyha recept édesség


Megtekintések száma: 16840


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet