2017. január 9., hétfő

Amikor kint fúj a hideg, téli szél, a nap végén jól esik egy tányér házikészítésű étel.

Ez a recept tele van egészséges, finom összetevőkkel és kíváló választás egy hideg, sötét, téli estére.

Egy kis időbe telik az elkészítése, de jó hír, hogy ma már tökéletes, előrecsomagolt mélyhűtött leveles tésztát lehet kapni a boltokban, úgyhogy jóelőre meg lehet vásárolni, és el lehet tenni a fagyasztóba későbbre. Aztán kiengedi, és amikor egy finom ételre vágyik, akkor elkészítheti.

Csakúgy, mint a tésztás Stroganoff bélszín (this hearty, warm beef stroganoff pasta dish,) esetében, ez a kiadós étel is eltelíti és órákon át melegen tartja, így készen áll majd arra, hogy összegömbölyödjön egy takaró alatt egy jó könyvvel!

Hozzávalók

  • 5 szelet bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csészényi felszeletelt sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1/2 pohár száraz fehérbor
  • 1/3 csésze liszt
  • 1 csésze húsleves
  • 3/4 tejszín
  • 4 csészényi felaprított csirkehús
  • 1 csésze zöldborsó
  • 1 1/2 evőkanál mustár
  • 2 tk kakukkfű
  • 1 tk só
  • 1/8 tk őrölt pirospaprika
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. Melegítse fel a sütőtt 200 C° fokra.
  2. Kockázza fel és süsse meg a bacont egy serpenyőben. Egy papírtörölközőn csepegtesse le az olajtól.
  3. Pirítsa meg a fokhagymát, a vöröshagymát, a sárgarépát és a gombát a maradék baconnal addig, amíg megpuhul.
  4. Adja hozzá a száraz fehérbort és a lisztet. Csomómentesre keverje el.
  5. Adja hozzá a húslevest és a tejszínt és ezzel is jól keverje el, majd adja hozzá a saját izlésű fűszereit is.
  6. Óvatosan keverje össze a csirkét és a zöldborsót addig, amíg a csirke és a borsó bevonatot kap, majd adja hozza a bacont is.
  7. Nyújtsa ki a levelestésztát, és vágja kettőbe. Az egyik felét helyezze a tepsibe.
  8. Kanállal szedje ki a keveréket a levelestésztára, amíg teljesen befedi.
  9. Nyújtsa ki a leveles tészta másik felét, és óvatosan helyezze a másik tetejére. A felesleges tésztát vágja le
  10. Egy tálkában verjen fel egy tojást és egy ecset segítségével finoman kenje mindet a pite tetejére.
  11. 200 °C fokon 40 percig süsse.

Ez a finomság tökéletesen felmelegíti egy hideg estén, és azt kívánja majd, hogy egész évben tél legyen! Jó étvágyat!

Ossza meg ezt a receptet a barátaival és a családjával, hogy tavaszig kedélyesek maradjanak!

konyha recept receptek


Megtekintések száma: 9133


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet