2017. január 9., hétfő

Kétségtelen, hogy a tél a levesek szezonja. Semmi sem jobb, mint egy jó forró levessel teletömni a hasunkat egy hideg estén, vagy egy hideg napon.

A tél arra is jó, hogy kísérletezzünk a konyhában, mivel ilyenkor olyan jó a meleg kályha körül tüsténkedni.

Hozzávalók:

  • 7 - 8 kisebb burgonya, megpucolva és felvágva
  • 4 db újhagyma felkarikázva
  • 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
  • 3 db fokhagyma gerezd, zúzva
  • 1 cs petrezselyem finomra vágva
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 3 csésze csirkehúsleves
  • 3/4 csésze tea
  • 1/4 csésze tejszín
  • 1/2 tk bors
  • 1 tk só
  • bacon, apróra vágva
  • sonkahagyma, apróra vágva
  • Reszelt cheddar, vagy hasonló sajt reszelve

Elkészítése:

  1. Az apróra kockázott burgonyát, az apróra vágott hagymákat (kivéve a sonkahagymát), a petrezselymet és a zúzott fokhagymát tegye egy lábasba.
  2. Lassú tűzön főzze fel a hozzáadott csirkelevessel, a tejszínnel és a fűszerekkel.
  3. Amíg fő a leves, süssük ki az apróra kockázott bacont.
  4. Vágja fel a sonkahgymát és reszelje le a sajtot.
  5. Amikor a burgonya megfőtt, vegye le a tűzről és keverje simára.
  6. Öntse át a levest egy tálba, majd szórja meg a tetejét baconnel, sonkahagymával és sajttal.

És ennyi! Olyan ez, mint a sült burgonya, de a hozzáadott ízek, a fokhagyma, a sonkahagyma és a vöröshagyma fokozza az élvezeti erejét. Jó étvágyat!

Ossza meg ezt a receptet, minden olyan barátjával, aki szívesen vesz egy tányér meleg levest, mintsemhogy hibernálja magát a télre!

konyha recept receptek


Megtekintések száma: 3855


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet